خبر خوب|بشنوید از موفقیت های جانانه ایرانیان/ لطفا هوای خودتان را بیشتر داشته باشید!

ما آدم‌ها گاهی با خودمان بدترین دشمنی‌ها را می‌کنیم. اولین کسی که چوب و تبر برمی‌داریم و به جانش می‌افتیم خودمان هستیم. بابت کوچک‌ترین حرف و حرکت و تصمیم اشتباهی چنان خودمان را شماطت و سرزنش می‌کنیم. اگر اشتباهات گذشته را نکرده بودیم، امروز نمی‌توانستیم بهتر از دیروز زندگی کنیم. بیایید دست خودِ گذشته مان را بگیریم. با هم آشتی کنیم و برای خودِ آینده‌مان دست دوستی بدهیم تا بهترین شکل ممکن از خودمان را متولد کنیم.

گروه خبرخوب: ما آدم‌ها گاهی با خودمان بدترین دشمنی‌ها را می‌کنیم. در مشکلات و ناراحتی ها اولین کسی که چوب و تبر برمی‌داریم و به جانش می‌افتیم، خودمان هستیم. بابت کوچک‌ترین حرف و حرکت و تصمیم اشتباهی چنان خودمان را شماطت و سرزنش می‌کنیم که نگو و نپرس. اما کاش کمی مهربان‌تر با این خودِ خسته‌مان باشیم. کمی هوای خودمان را داشته باشیم. نفرت و کینه از «خود»ِ گذشته‌مان را کنار بگذاریم. آخر هرچه باشد خودِ قبلیِ‌مان هم حقی بر گردن مان دارد؛ که بد بوده باشد یا اشتباه کرده باشد یا حتی به درد نخور و تنبل بوده باشد.

حقیقت این است که برای بهتر شدن در فرداها، باید خودمان را ببخشیم. چون اگر اشتباهات گذشته را نکرده بودیم، امروز نمی‌توانستیم بهتر از دیروز زندگی کنیم. بیایید یک تشکر از خود قبلی‌مان کنیم. هرچه نباشد خودِ گذشته‌مان حق آب و گِل بیشتری به گردنِ خودِ فعلی‌مان دارد. همه‌ی زحمت‌ها را او کشیده و ما را بزرگ کرده. بیایید دستش را بگیریم. با هم آشتی کنیم و برای خودِ آینده‌مان دست دوستی بدهیم تا بهترین شکل ممکن از خودمان را متولد کنیم.

خداوند بخشنده مهربان مان در آیه۵۳ سوره زمر می‌فرماید: «بگو ای بندگان من که بر خود زیاده‌روی و اسراف کردید، از رحمت خدا نا امید نشوید، یقیناً خدا همه گناهان را می‌آمرزد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است‌».

* از شیرمرغ تا جان آدمیزاد، در بساط بانوی کارآفرین

اولین خبر خوب امروزمان را یک بانوی ایرانی برایمان رقم زده. بانویی که از هر انگشتش یک هنر می‌بارد؛ از سبدبافی، گلیم‌بافی، جاجیم بافی، تولید فرآورده‌های دامی و لبنی گرفته تا فعالیت در موسسه خیریه، تولید ادویه‌جات طبیعی و فعالیت در صندوق خرد زنان روستایی. این بانوی با غیرت ایرانی «فرشته سالاروند» نام دارد که ده سال پیش وقتی همسرش فوت کرد، به روستایش برگشت و مشغول به کار شد.

فعالیت بانوی کارآفرین تا جایی پیش رفت که برای ۱۵ نفر در روستای جله به طور مستقیم شغل ایجاد کرد، البته در این مدت به ۴۳ نفر که تعدادی از آن‌ها ساکن شهر و تعدادی هم روستایی بودند، صنایع دستی آموزش داده است. این بانو که به‌عنوان زن نمونه عشایری در کشور هم معرفی شده . او پرورش مرغ محلی هم دارد و جمع‌آوری گیاهان دارویی و تولید ادویه جات طبیعی را هم انجام می‌دهد. آویشن، گل پر، گل ختمی و بابونه از جمله گیاهان دارویی است که از کوه‌های اطراف روستا جمع‌آوری می‌کند.
کشک، روغن محلی و کشکینه هم خودش تولید می‌کند، یعنی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در بساط این بانو پیدا می‌شود. خدا قوت بانوجان. افتخار مایی!

*فناوری دانش‌بنیان ضد بارش تگرگ و سرمازدگی

خبرخوب دوم امروزمان حکایتِ دست گل‌های شرکت‌های دانش بنیان است که با تکیه بر علم و دانش شان هر روز اسباب راحتی هم میهنان‌مان را فراهم می‌کنند؛ سرمازدگی و بارش تگرگ، دو عامل بسیار مهم در از بین رفتن محصولات کشاورزی در فصل‌های بهار و پائیز است. برای مقابله با تگرگ روش سنتی وجود ندارد و کشاورزان هرساله با خسارات زیادی روبرو می‌شوند. راه‌حل سنتی در مقابله با سرمازدگی نیز استفاده از دود است که کشاورز را با هزینه و زحمت زیادی روبرو می‌کند.

یکی از راه‌های کاهش خسارات طبیعی در بخش کشاورزی کمک‌گرفتن از فناوری است. به همین منظور بچه‌های دانش بنیان کاری کردند، کارستان. دستگاهی تولید کردند که، امواج مکانیکی صوتی به نام امواج سالیتونی تولید و با برد ۱۴ تا ۱۶ کیلومتر به سمت ابرهای تندری شلیک می‌کند. امواج تولیدی باعث ایجاد ارتعاش می‌شود و این ارتعاش از ایجاد هسته تگرگ ممانعت می‌کند و بارش در نهایت به شکل باران و یا برف انجام تبدیل می‌شود. امواج تولیدی این دستگاه حاصل از انفجاری است که در داخل خود دستگاه رخ می‌دهد. سوخت مصرفی دستگاه ضد تگرگ گاز استیلن است.

مدیر عامل شرکت صنایع تگرگ اروین در این باره می‌گوید: دستگاه ضد تگرگ در مساحتی در حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هکتار، تگرگ را به باران تبدیل می‌کند. تاکنون ۵۰۰ دستگاه با استفاده کشاورزی در کل کشور نصب کردیم.» خدا قوت. علم و دانش تان بیش باد!

* هنرنمایی دانش بنیانی ها؛ سیستم هوشمند نگهبانی!

خبر خوب بعدی مان هم از هنرنمایی های بچه های دانش بنیان است. بشنوید از طراحی سیستم هوشمند نگهبانی و گشت سهنگ که دقت و کیفیت حراست و نگهبانی از اماکن و ساختمان‌ها را افزایش می‌دهد. این محصول دانش‌بنیان با استفاده از فناوری ژئوماتیک تولید شده که می‌تواند توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی که گشت و بازرسی برای آن‌ها یک هسته کلیدی محسوب می‌شود، مورد استفاده قرار گیرد.

عملکرد این سیستم، مکانیزه کردن همه مراحل گشت و نگهبانی درونی و بیرونی سازمان‌ها است که با هدف ارتقای دقت و اطمینان از تحت نظارت بودن تمام مناطق مهم و استراتژیک توسط نگهبان، برقراری عدالت و صرفه جویی در هزینه‌ها و خسارات ناشی از عدم کارکرد صحیح نگهبان‌ها طراحی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این سیستم، با شبیه‌سازی کامل یک سازمان شامل نگهبانی‌ها، مسیرها، محدوده‌ها، ساختمان‌ها و طبقات، امکان برنامه‌ریزی و تدوین الگوهای گشت و نگهبانی وجود داشته و پس از آن برنامه گشت هر نگهبان بر روی دستگاه پرتابل نگهبانی قابل مشاهده است. نگهبانان باید حین انجام عملیات گشت با همراه داشتن دستگاه، امکان صحت‌سنجی و مانیتورینگ برخط خود و سپس ارزیابی و گزارش‌گیری از عملکرد خود را در اختیار سازمان قرار دهند. خوش خبر باشید.

پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «خیر دنیا و آخرت با دانش است و شرّ دنیا و آخرت با نادانى.» خیر دنیا آخرت نصیب تان شود!

* این دانشجوی ایران گل کاشت!

الحق والانصاف امروز چقدر روز خوبی است؛ روزی که پر از خبرهای خوب موفقیت و تولید و به کار گرفتن دانش و علم است؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفته: دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه موفق شد نخستین سمعک ایرانی را تولید کند که در همین راستا تمام تلاش خود را برای تولید انبوه آن به کار خواهیم گرفت.
طبق اعلام کارشناسان، همه افرادی که به این سمعک احتیاج دارند، می‌توانند به‌راحتی و با قیمت بسیار پایین در مقایسه با سمعک‌های خارجی و با کیفیت بسیار بالا آن را تهیه کنند. خوش خبر باشید. جگرمان حال آمد!

*هرگاه دلت گرفت، خم شو و به خاک بیفت!

نقل است که مرحوم شیخ رجبعلی خیاط عارف معاصر ایرانی می‌گفت: «بطری وقتی پر است و می‌خواهی خالی‌اش کنی، خمش می‌کنی. هر چه خم شود خالی‌تر می‌شود. اگر کاملا رو به زمین گرفته شود سریع‌تر خالی می‌شود. دل آدم هم همین طور است، گاهی وقت‌ها پر می‌شود از غم، از غصه، از حرف‌ها و طعنه‌های دیگران.

خداوند هم در قرآن در سوره حجر آیه ۹۸ می‌فرماید: «هر گاه دلت پر شد از غم و غصه ها، خم شو و به خاک بیفت.» این نسخه‌ای است که خداوند برای پیامبرش پیچیده است: «ما قطعا می‌دانیم و اطلاع داریم، دلت می‌گیرد، به خاطر حرف‌هایی که می‌زنند.» «سر به سجده بگذار و خدا را تسبیح کن.» در این روزهای مبارک تا می‌توانید سر بر سجاده بگذارید و پروردگارتان را تسبیح کنید.

*خوش خبر باشید

و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هریک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توییتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید. منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید.

پایان پیام/

بیشتر بخوانید